Terho vastaa Mykkäselle: Poliisien ja poliisiopiskelijoiden määrää lisättävä

Terho vastaa Mykkäselle: Poliisien ja poliisiopiskelijoiden määrää lisättävä

Sinisten ministeriryhmä esitti perjantaina 17.8., että poliisien määrää on lisättävä lähivuosina 800 henkilöllä ja poliisiopiskelijoilta leikatut etuudet on palautettava. Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) totesi Lännen median haastattelussa, ettei tue esityksiä.

”Siniset haluaa lisää poliiseja ja poliisiopiskelijoita, kuten perjantaina kerroimme. Olen yllättynyt, että tällaista tukea saadessaan toimialan ministeri itse ilmoittaa, ettei poliisien määrää voida kustannussyistä lisätä”, hämmästelee Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho. ”Kustannusten suhteen kysymys on aina siitä, mitä pidetään ensisijaisena. Kokoomuskin varmasti tulee budjettiriihessä esittämään lisäkustannuksia muille toimialoille.”

Siniset linjasi keinoista suomalaisten turvallisuuden parantamiseksi perjantaina ministeriryhmän kokouksessaan. Siniset on huolissaan siitä, miten poliisien määrä pystytään turvaamaan jatkossa, jos poliisiala ei houkuttele entiseen malliin.

”Kataisen hallitus teki suuren virheen poistaessaan poliisiopiskelijoilta opintososiaaliset etuudet eli maksuttoman majoituksen, ruoan ja terveydenhuollon. Virhe pitää nyt korjata. Ihmettelen kokoomuksen halua pitää kiivaasti poliisiopiskelijoiden etujen heikennyksistä kiinni”, kommentoi ministeri Terho. ”Opiskelijoiden toimeentulosta huolehtiminen on yksi selkeä keino varmistaa riittävät opiskelijamäärät. Poliisiksi pitää saada rekrytoitua alalle parhaiten sopivat ihmiset.”

Terhon mielestä Mykkäsen mainitsema poliisien palkkaaminen riskilähiöihin on kannatettava ajatus. ”Se ei voi kuitenkaan jäädä vain ajatukseksi vaan siihenkin tarvitaan rahaa sekä koulutettua henkilöstöä”, sanoo Terho. ”Mistä uudet poliisit otetaan, jollei opiskelijamäärät ole riittävät?”

”Siniset pitää turvallisuutta perusoikeutena. Turvallisuuden ylläpitäminen on valtiovallan tärkein tehtävä, koska vain siten varmistetaan kansalaisten vapaudet ja oikeudet, koskemattomuus ja omaisuuden suoja. Tietysti puolueiden linjoissa ja painopisteissä on eroja, mutta ei nyt ruveta tässä hallituksessa sentään punavihreää politiikkaa tekemään. Mykkäsen kannattaisi ottaa tarjotusta tuesta koppi”, kannustaa Terho.

Poliisiopiskelijoiden etuuksien palauttaminen maksaisi noin 2 miljoonaa. Siniset esitti perjantaina myös, että Puolustusvoimiin on välittömästi saatava 100 uutta virkaa, mikä maksaisi noin 5,8 miljoonaa. Sinisten esityksistä neuvotellaan budjettiriihessä 28-29. elokuuta.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho
050 538 1674