Tiina Elovaara: CFS-potilaiden hoidon kehittämiseen resursseja

Tiina Elovaara: CFS-potilaiden hoidon kehittämiseen resursseja

”Vihdoin ja viimein väsymysoireyhtymään, CFS:n hoitoon ja kehittämiseen saadaan kauan kaivattuja resursseja” iloitsee Sinisten edustaja Tiina Elovaara.

Elovaara on yksi aktiivisesti asiassa toiminut kansanedustaja. Hän on osallistunut julkiseen keskusteluun ja puolustanut potilaiden tarpeita ja tukenut heitä hoitavia lääkäreitä. Elovaara on järjestänyt eduskunnassa myös keskustelutilaisuuden aiheesta yhdessä potilasjärjestöjen ja viranomaisten kanssa.

Nyt annettavasta eduskunnan jakovarasta on toivottu tukea suomalaiselle Duodecimille Hyvä käytäntö –suositusten laatimiseen ja julkaisemiseen ME/CFS- oireyhtymästä.
Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta, kun hallitusryhmien päätöksellä eduskunnan jakovarasta varataan 200 000 euroa hyvien hoitokäytäntöjen laatimiseen. Rahoitus annetaan THL:lle. Suomesta puuttuu Käypä hoito – ohjeet CFS-potilaiden hoidossa. Tämä päätös edesauttaa asiaa.
”Kroonista väsymysoireyhtymää sairastavia ei osata tai uskalleta hoitaa riittävällä tavalla”, Elovaara sanoo.

”CFS-potilaat ovat usein kokeneet jäävänsä ilman hoitoa tai että heidän oireitaan ei oteta todesta. Sairaudelle ei tällä hetkellä ole yhtenäisiä hoitosuosituksia ja moni taistelee tämän pahimmillaan täysin lamauttavan sairauden kanssa yksin”, Elovaara toteaa. ”Tämä on pieni, mutta merkittävä askel potilaiden aseman parantamiseksi. ”Teimme pitkään töitä yhdessä muutaman muun kansanedustajan kanssa, että tämä asia huomioidaan. On tärkeää pystyä työskentelemään yli puoluerajojen heikommassa asemassa olevien auttamiseksi, nämä asiat eivät saa politisoitua liikaa”, Elovaara lisää.

Lisätietoja:
kansanedustaja, Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Elovaara
050-386 8706