Tiina Elovaara kommentoi SDP:n kieltäytymistä yhteisestä sote-pöydästä: En voi uskoa!

Tiina Elovaara kommentoi SDP:n kieltäytymistä yhteisestä sote-pöydästä: En voi uskoa!

Eduskunnan tehtävä on nyt varmistaa, että suomalaisten tarvitsema sote-uudistus saadaan edes seuraavalla hallituskaudella maaliin. On luonnollista että suurin eduskuntaryhmä kutsuu nyt ryhmät koolle. Keskustan Antti Kaikkonen on kutsunutkin ensi viikoksi sotesta kaikki eduskuntapuolueet koolle”, Elovaara sanoo.

”Mitä vastaa demareiden varapuheenjohtaja Sanna Marin? Ei käy. En voi uskoa tätä suhtautumista todeksi”, toteaa Sinisten varapuheenjohtaja, tamperelainen Tiina Elovaara.

”Oppositio on koko ajan halunnut sotessa parlamentarismia ja yhteistyötä. Missä on se yhteistyöhaluinen Marin, jonka muuten tunnen?”

Elovaara toivoo muutosta poliittiseen päätöksentekoon. Neljä vuotta eduskunnassa ovat paljastaneet politiikan raadollisuuden.
”Hallitustyö on vaativa tehtävä. Sen olen oppinut, etten aio nälviä tulevaa hallitusta kaikesta, tai perustaa politiikkaani sille.”

Elovaara muistuttaa että Sipilän hallitus nosti huomattavan määrän työttömiä työllisyyteen. Työllisyysaste nousi näinä vuosina 68%:sta 72,6%:n.

”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksoi velkaa pois. Otimme sitä ennen velkaa melkein miljoona euroa tunnissa. Iso käänne saatiin aikaa. Harva muistaa mistä lähdettiin. Seuraavan hallituksen lähtötilanne aivan eri kuin meidän oli. Alla oli 8 vuoden taantuma ja sylissä pakolaiskriisi”, Elovaara kertaa.

Lisätietoja:
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Elovaara
050-386 8706