Tiina Elovaara: Pelihaittoja vähennettävä järeämmin

Tiina Elovaara: Pelihaittoja vähennettävä järeämmin

”Olen tyytyväinen siitä, että rahapelaamisen haittoihin puututaan uudella tiukemmalla lainsäädännöllä, mutta pitäisi uskaltaa ottaa vielä järeämpi keinoja käyttöön”, sinisten tamperelaisedustaja Tiina Elovaara sanoo. ”Suomessa on yli 700 000 ihmistä, jotka kärsivät ongelmapelaamisesta tavalla tai toisella. Ongelma on valtava.”

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esittämiä muutoksia arpajaislakiin. Jatkossa pelaajan on aina tunnistauduttava pelatessaan esimerkiksi marketin hedelmäpeliä. Uudistuksella pystytään mm. paremmin valvomaan pelaajien täysi-ikäisyyttä. Pelaajalla täytyy olla Veikkauksen jäsenyys, jonka edellytys on 18 vuoden ikä.

Pelikoneet siirrettävä pelisaleihin ja hoitoa lisättävä

Elovaara ei pidä arpajaislain muutoksia vielä riittävänä torjumaan ongelmapelaamisen haittoja. Hän puuttuisi mm. rahapeliautomaattien sijoitteluun.
”Olisin valmis kieltämään peliautomaatit kauppojen ja kioskien eteisissä. Pelaaminen olisi jatkossa mahdollista vain pelihalleissa”, Elovaara sanoo.

”Peliautomaatteja on tutkimusten mukaan kaikkein eniten alueilla, joilla ihmisillä on pienimmät tulot ja vähiten koulutusta. Ei niitä sinne vahingossa sijoiteta. Kieltäisin tällaisen kokonaan syrjäytymisen estämisen hengessä. Satunnaiset hedelmäpelivoitot eivät vie ryysyistä rikkauteen. Päinvastoin, ihmiset ajautuvat entistä suurempiin taloudellisiin vaikeuksiin kun eivät hallitse pelaamistaan.”
Elovaaran mukaan myöskään hoitoa peliriippuvuuteen ei ole vielä tarjolla riittävästi.

Lisätietoja:
Sinisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tiina Elovaara
050-386 8706