Tiina Elovaara: Puolueiden edistettävä sitoutumista ahdistelun vastaiseen työhön

Tiina Elovaara: Puolueiden edistettävä sitoutumista ahdistelun vastaiseen työhön

”Laki- ja asennemuutoksia tarvitaan vielä, me päättäjät olemme avainasemassa”, pohtii kansanedustaja, sinisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara.

Tänään Yle julkisti kyselyn tulokset, joiden mukaan noin 10% eduskunnassa työskentelevistä avustajista on kokenut seksuaalista häirintää työssään tällä vaalikaudella. Tänään eduskunnan käsittelyyn tulee myös keskustelualoite seksuaalisesta häirinnästä.

”Olen iloinen siitä, että asia nostetaan pöydälle. Tapakasvatusta tarvitaan myös aikuisille ihmisille sekä korkeassa asemassa oleville.”

Elovaaralla on kokemusta eduskunnasta työyhteisönä sekä avustajana että kansanedustajana.

”On tärkeää, että eduskunnassa työskentelevät uskaltavat puhua ongelmista. Työterveysasemalla on tässä myös tärkeä rooli.”

Elovaara toivoo nollatoleranssia seksuaaliselle häirinnälle läpi koko yhteiskunnan. Kasvatus ja koulutus näihin asioihin lähtee hänen mukaansa jo varhaiskasvatuksesta ja peruskouluista.

”Lapsille ja nuorille on opetettava, että seksuaalinen häirintä ja vallankäyttö on aina väärin, ja että uhrin ei koskaan tarvitse tuntea häpeää. Opetussuunnitelmiin on lisättävä sisältöä, jossa opetetaan ja opetellaan rajojen kunnioittamista”, Elovaara toteaa.

Lisätietoja:
Tiina Elovaara
+358 50 386 8706
[email protected]