Urheiluministeri Sampo Terho kutsuu koolle keskustelun suomalaisen yleisurheilun tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Urheiluministeri Sampo Terho kutsuu koolle keskustelun suomalaisen yleisurheilun tilanteesta ja tulevaisuudesta.

”Yleisurheilun EM-kisojen tulos oli valitettavan heikko, vaikka myös joitain onnistumisia nähtiin. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kyselyssä 74 % suomalaisista on kiinnostuneita suomalaisten urheilijoiden menestymisestä kansainvälisesti. Kansalaiset siis seuraavat kisoja ja toivovat suomalaismenestystä. Tarvitsemme uudistusmielisen ryhtiliikkeen urheilupolitiikassa”, vaatii Terho.

Lähiviikkoina järjestettävään keskusteluun Terho kutsuu mm. Suomen Urheiluliiton johtoa. Keskustelun tarkoituksena on tarkastella suomalaisen yleisurheilun tulevaisuuden näkymiä.

”Monet urheilijat ja urheilun parissa työskentelevät ovat nostaneet esille suomalaisen huippu-urheilun haasteita viime aikoina. Johtamisjärjestelmän toimivuutta on tarkasteltava rohkeasti”, toteaa Terho.

Ministeri Terhon johdolla laaditaan parhaillaan liikuntapoliittista selontekoa, jossa tehdään esityksiä niin tavallisten kansalaisten liikunnan kuin huippu-urheilun edistämiseksi.

”Ensimmäistä kertaa Suomessa laaditaan selonteko liikuntapolitiikan kehittämiseksi, joten nyt jos koskaan on oikea aika esittää ajatuksia niin huippu-urheilun kuin muunkin liikunnan edistämisestä. Siksi haluan kuulla myös yleisurheilun saralta asiantuntijoita siitä, mitä julkishallinto voisi tehdä paremman urheilumenestyksen puolesta.”

”Tiedossani on, että etenkin nuorten urheilijoiden tilannetta on parannettava, ja kehitettävä tuen ohjautumista ruohonjuuritasolle”, linjaa Terho. ”Liian usein nuorten lahjakkuuksiemme polku maailman huipulle katkeaa juuri ennen aikuisten kisoja.”

Terho on aiemmin järjestänyt vastaavan keskustelun mm. jalkapallon tilanteen kehittämiseksi.

Lisätietoja:
urheiluministerin erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340