Uusimaa eristetään – nyt ei saa toimia itsekkäästi

Uusimaa eristetään – nyt ei saa toimia itsekkäästi

Kirjoitus 27.3.2020

Koronavirus on hallituksemme suosiollisella avustuksella tänään jakamassa Suomen kahtia, lähes koronavapaisiin maakuntiin ja pääkaupunkiseutuun. Uudenmaan eristäminen vaikuttaa monen arkeen, myös maakunnissa. Monella asuu perheenjäseniä rajan toisella puolella. Eristäminen on kuitenkin perusteltua ja sitä tulee noudattaa. Hallituksen päätökset ovat historiallisen kovia, mutta välttämättömiä. On ollut selvästi nähtävissä, että hallituksen antamat suositukset eivät meihin kaikkiin tehoa.

Uudenmaan eristämisessä on kyse viruksen leviämisen estämisestä. Kyse on meidän jokaisen terveydestä. Nyt ei saa toimia itsekkäästi! Meiltä vaaditaan nyt vastuullisuutta ja esimerkillisyyttä, ettei Uudeltamaalta lähdetä viime hetkillä reissaamaan ympäri Suomea tai päinvastoin. Minäkin haluaisin reissata pääkaupunkiin, mutta juuri nyt se ei ole sallittua.

Matkustuskiellosta huolimatta välttämättömän liikenteen sallitaan jatkuvan Uudenmaan sisälle ja sieltä ulos. Tätä edellyttää jo pääkaupunkiseudun ruokahuollon turvaaminen. Kiitos maatalousyrittäjille puhtaasta lähiruuasta. Tämän kriisin myötä suomalaisen ruuantuotannon arvostus nousee edelleen.

Tiedon saanti ja hankinta kriisin aikana on turvattava. Nyt tarvitaan oikeaa, asiallista tietoa. En kannusta ketään lukemaan faktatietoa sosiaalisesta mediasta vaan valtakunnallisesta mediasta, uutisten ja ajankohtaisten ohjelmien myötä. Terve kriittisyys tulee olla tietenkin jokaiseen uutiseen, mutta viranomaisten määräyksiä tulee viimeistään nyt noudattaa.

Tässä yksi ajankohtainen linkki asiasta: https://yle.fi/uutiset/3-11274531

Me selviämme tästäkin viruksesta, kuten niin monesta tätä aikaisemmin! 

Kari Kulmala, Sinisten puheenjohtaja