Vinjettivero etenee –vihdoinkin

Vinjettivero etenee –vihdoinkin

Kansanedustaja Reijo Hongisto (sin) teki kirjallisen kysymyksen Vinjettiveroon liittyen 2014. Silloinen hallitus ei oppositiossa olleen perussuomalaisen kysymykselle lämmennyt.

Tänään Hongistolla on syytä hymyyn, sillä Vinjettilakiesitys on lähetekeskustelussa. Suomessa otetaan käyttöön raskaiden kuorma-autojen tienkäyttövero eli vinjetti. Veronalaisia olisivat kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät, joiden kokonaismassa on yli 12 000 kilogrammaa. Vero koskisi sekä Suomessa että ulkomailla rekisteröityjä kuorma-autoja ja ajoneuvoyhdistelmiä.

”On hyvä, että vinjetti vihdoin saadaan käyttöön Suomessa. Se on ollut käytössä jo suuressa osassa Eurooppaa. Nyt meilläkin saadaan ulkomaalaiset kuorma-autot osallistumaan tieverkon ylläpidon kustannuksiin – hallituksessa voi vaikuttaa” iloitsee edustaja Hongisto.

Kotimaisille ajoneuvoille vero kompensoidaan alentamalla raskaista kuorma-autoista kannettavaa ajoneuvoveron käyttövoimaveroa ja veron rakennetta muuttamalla. Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1.1.2021.

Ulkomaalaisilta kuorma-autoilta perittävän tienkäyttöveron tuoton arvioidaan olevan noin kuusi miljoonaa euroa vuosittain.

Lisätietoja
Reijo Hongisto
kansanedustaja (sin)
reijo.hongisto@eduskunta.fi
040 525 7488